Blog Resmi

Hayri Bulut: ''Mimari Yaşayan Bir Olgudur''

Ekleme 2017-11-17 00:00:00

 

Haber Ankara ekibi olarak, Artdeco İç Mimarlık Şirketi Kurucusu Hayri Bulut'un konuğu olduk. Bizleri güler yüzü ve sıcak muhabbeti ile karşılayan Bulut, Artdeco İç Mimarlık hakkında anekdotları, Haber Ankara okurları için paylaştı.

İşte Hayri Bulut ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız:

 

Hayri Bulut kimdir? Sizi tanıyalım.

1983 Ankara doğumluyum. Ankara Siteler merkezli Artdeco İç Mimarlık adında anahtar teslim proje ve uygulama yapan bir şirketim var. Aynı zamanda Siteler Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve ANGİAD 12. Dönem Yönetim Kurulu görevini de yürütmekteyim. Mesleğim ile ilgili her alanda kendimi geliştirmeyi hedef almakla birlikte sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almanın öneminin de her anlamda farkında olan ve bir kişiliğe sahibim.

 

Artdeco İç Mimarlık kuruluşunu ve ilerleyişini bizimle paylaşır mısınız?

Aslında öğrencilik yıllarında hayal ederek başladığım şuan kurucusu olduğum Artdeco İç Mimarlık 2010 yılından beri faaliyette olmakla birlikte başladığı günden bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı projelere imza atmıştır. Ayrıca hali hazırda devam etmekte olan devam edecek olan projeleriyle de ilerleyen zamanlarda gücüne güç katmaya devam edecektir. 

 

Artdeco İç Mimarlık neler yapar?

Artdeco İç Mimarlı her türlü ev, ofis, otel  ve ticari mekanların öncelikle tasarımı ve projelendirilmesini ardından hazırlanan projelerin anahtar teslim uygulama ve bu prosesleri bir araya getirme işlemlerini müşteri memnuniyetini öncelik alarak yürütmekte olan bir İç Mimarlık şirketidir. Kaldı ki referanslarımıza bakıldığında da görüldüğü üzere işimizi ne kadar dikkat, özen ve hassasiyetle herkesin zevkine göre yaptığımız ayrıca potansiyelimizi de en iyi şekilde kullanmaya çalıştığımız anlaşılmaktadır.

 

Türk Milleti mimariye önem veren bir yapıya sahip.  Mesela Osmanlı ve öncesine dayanan motifler yeniden trend olmaya başladı. Yıllar içinde gelişen ve değişen mimariyi siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mimari yaşayan bir olgudur. Geçmişten bir şeyler alması gayet doğaldır. Ancak geçmişin tekrarlanması doğru değildir. Elbette geleneksel değerlerin yaşatılması önemlidir. Fakat tamamen taklide dayalı değil, yeni fikirler ve yeni tasarımların yansıtılması gerekmektedir. Modern bir çağda tasarımların modernist akımlarla tasarlanması daha uygun olacağı kanaatindeyim.

 

Ankara’nın mobilyacılar merkezi olan Sitelerin Siteler Genç İş Adamları Derneği (SitelerGİAD) Başkanı olarak, Ankara ve Türkiye geneli mobilya ve mimarlık gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Orta Doğunun mobilya merkezi olan Siteler hem yurt içinde hem de yurt dışında “Ankara mobilyası” adıyla anılmakta ve bilinmektedir. 1980’li ve 1990’lı yıllarda hızlı yükseliş günümüz de hem altyapısal hem de teknolojik gelişmelere uzak kalınmasıyla birlikte gerileme dönemine girmiştir.  Bu kapsamda mobilya sektörünün temeli olan Ankara da bu hususta daha fazla yatırım yapılması gerektiği, gerek fuar organizasyonlarının artırılması, gerekse yurt dışı ihracat oranlarının arttırılmasının önünün açılması  gerektiği düşüncesindeyim.

 

Ülke ekonomisi açısından bakıldığında, Türk ticaretine ve istihdamına büyük katkısı olan, Türkiye’nin ilk mobilya merkezi SitelerGİAD Başkanı olarak Sitelerin Türkiye için gelişimine dair gelecek planlarınız nelerdir?

Öncelikle mevcut durumda Sitelerin yapısında köklü değişiklikler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eski yapılarda ve zor koşullarda üretim yapmaya çalışan esnafların ne kadar sıkıntı çektiğini de gözlemlemekteyiz. Yine Sitelere uygun alt ve üst yapıya sahip modern koşullara uygun bir organize sanayi bölgesi yapılması gerekmektedir. Siteleri şuan ki mevcut yerinden taşımanın çok zor olduğu ortadadır. En azından üretim kısmını bir Organize Sanayi Bölgesine taşımak çok daha mantıklı olacaktır. Bunun içinde SitelerGİAD taşın altında elini koyup Ankara için çok önemli bir proje geliştirmiş ve ilgili Bakanlık ve Belediye yetkililerine sunmuştur. Taşınan Ankara Mamak Askeri Bölgesinin bir kısmının sitelere tahsis edilmesini yola bakan cephelere mağaza ve showromların yapılması arka kısmına modern üretim tesisleri oluşturarak da Ülkemize ve Ankara şehrimiz için çok faydalı olacağı kanaatindeyim.